JUKO tavoittelee yliopistoille vastuullista sopimusta

18.3.2020

 

Yliopistojen työehtosopimusneuvottelut jatkuivat torstaina. Koronavirustilanteen vuoksi neuvotteluissa tiivistetään tahtia.

"Yliopistot ovat kiinni vain fyysisesti. Opetus pyörii täysillä etänä. Henkilöstö on kantanut hienosti vastuunsa. Uskon, että myös neuvottelupöydässä kaikkien osapuolten tavoitteena on vastuullinen ja oikeudenmukainen sopimus", toteaa JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho.

Yliopistosektorin neuvottelijat

JUKOn yliopistosektorilla neuvottelevat neuvottelupäällikkö Katja Aho (JUKO), toiminnanjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto), yliopistoasiamies Hanna Tanskanen (OAJ), neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut) ja edunvalvontajohtaja Mia Weckman (Tieteentekijöiden liitto).

Yliopiston sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto PRO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajat. Kaikki sopimukset yliopistolla päättyvät 31. maaliskuuta.

JUKO neuvottelee

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteilla. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteella #neuvotellen2020 #sopien2020.

 

Lue myös edellinen tiedote

Työaikakysymykset esillä yliopistoneuvotteluissa

 

 

Lisätiedot:

JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho, 050 592 1646

katja.aho@juko.fi / Twitter @aho_katja