Yliopistosektorille syntyi neuvottelutulos

25.10.2013

JUKOn yliopistosektorin neuvottelutiedote 11/2013:
Yliopistoihin työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen neuvottelutulos


Sivistystyönantajat ja palkansaajia edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia saavuttivat perjantaina 25.10. neuvottelutuloksen yliopistojen uudeksi työehtosopimukseksi. Uuden sopimuksen sopimuskausi on 1.4.2014–31.1.2017, ja se on keskusjärjestöjen elokuussa sopiman työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen.

– Lopulta yleiskorotuksen toteuttamistapa ja vuosilomiin liittyvät kysymykset saatiin ratkaistua palkansaajien kannalta myönteisellä tavalla, kertoo neuvottelupäällikkö Vesa Laine.

JUKOn hallitus käsittelee neuvottelutulosta yhdessä muiden alojen tulosten kanssa samanaikaisesti perjantai-iltapäivänä 25.10. pidettävässä kokouksessaan. Tämän jälkeen työmarkkinakeskusjärjestöt arvioivat työllisyys- ja kasvusopimuksen kattavuutta. Sopimus astuu voimaan, jos riittävän moni sopimusala tekee sen mukaisen ratkaisun.

Mahdollisesti hyväksyttyjen neuvottelutulosten sisällöistä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.Lisätietoja: neuvottelupäällikkö Vesa Laine, p. 050-524 9551 ja yliopistoneuvottelukunnan puheenjohtaja Jorma Virkkala, p. 040-595 3773.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO valvoo jäsentensä oikeudellisia, työmarkkinallisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja. JUKO edustaa yliopistosektorilla yli 18 000 palkansaajaa. Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat JUKOn lisäksi palkansaajajärjestö Pardia ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.