Neuvottelut lähtökuopissa, seuraavan kerran osapuolet tapaavat perjantaina 10. helmikuuta

6.2.2023

Yliopistoissa työskentelevien palkkaneuvottelut jatkuivat maanantaina 6. helmikuuta. Neuvottelut 34 000 yliopistolaisen tämän vuoden palkankorotuksista alkoivat 17. tammikuuta.

JUKO on toistuvasti painottanut, että se tavoittelee ostovoimaa parantavia palkankorotuksia eli prosentuaalista yleiskorotusta.

Nyt käytävät neuvottelut ovat osa viime vuoden huhtikuussa solmittua kaksivuotista työehtosopimusta, jossa on sovittu, että vuoden 2023 palkankorotuksista neuvotellaan tammikuun loppuun mennessä.

Neuvotteluja on jatkettu tammikuulta ja seuraavan kerran osapuolet tapaavat 10. helmikuuta.

Yliopistosektorin neuvottelukunnan puheenjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto) ja JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho edellyttävät, että työnantaja suhtautuu palkankorotusneuvotteluihin vakavasti.

Jos palkoista ei saavuteta neuvottelutulosta 17. helmikuuta mennessä, kaksivuotinen työehtosopimus on mahdollista irtisanoa päättymään maaliskuun loppuun.

Tällöin kaikkien yliopistojen henkilöstöt siirtyisivät sopimuksettomaan tilaan 1. huhtikuuta. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä, mutta myös järjestölliset toimet ovat mahdollisia.