Alustavat tavoitteet pöydällä yliopistojen neuvotteluissa

1.12.2017

Työnantajia edustava Sivistystyönantajat ja palkansaajajärjestöt jatkoivat tänään 1.12. neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta. Kokouksessa käsiteltiin osapuolten alustavia neuvottelutavoitteita työehtosopimuksen tekstien muuttamiseksi. 

Palkansaajia neuvotteluissa edustavat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia. JUKO edustaa yliopistosektorilla yli 18 000 palkansaajaa.

Työnantaja esitteli alustavia tietoja henkilöstömäärän kehityksestä ja ansiokehityksestä syksyjen 2016 ja 2017 välisenä aikana. Näitä käsitellään yksityiskohtaisemmin seuraavissa kokouksissa.
 
JUKOn edustajat nostivat esille muun muassa määräaikaisiin työsuhteisiin liittyvät ongelmat ja tarpeen parantaa henkilöstön edustajien asemaa.
 
Joulukuun kahdessa seuraavassa tapaamisessa käsitellään palkkausjärjestelmän uudistamista. Työnantaja tulee tekemään yksityiskohtaisen ehdotuksen asiassa lähiviikkojen aikana. Työaikamääräyksiin, muihin tekstikysymyksiin ja palkankorotusten tasoon keskitytään tammikuussa 2018.

Neuvottelut jatkuvat 14.12.2017.
 
Lisätietoja:

  • JUKOn yliopistoneuvottelukunnan varapuheenjohtaja Tarja Niemelä, p. 050 340 2725
  • JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo, p. 0400 419784.

 
-----------------
Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on pääsopijajärjestö, joka edustaa yli 200 000 työntekijää kunnan, valtion, yliopiston ja kirkon sopimusaloilla. JUKO edustaa yliopistosektorilla yli 18 000 palkansaajaa. Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat JUKOn lisäksi palkansaajajärjestö Pardia ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.