Yliopistojen neuvotteluissa kokonaisuus vielä hämärän peitossa

19.1.2018

Palkansaajajärjestöt ja työnantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat torstaina 18.1. neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta.

Tapaamisessa keskityttiin edelleen työnantajien ajaman palkkausjärjestelmän uudistamisen käsittelyyn. Työnantajat jakoivat jo kolmannen versionsa ehdotuksestaan, ja siinä he vastasivat palkansaajien viime maanantaina antamiin kommentteihin ja muutosehdotuksiin. Toistaiseksi ei ole selvää, miten esitetty palkkausjärjestelmän uudistus hyödyttäisi yliopistojen työntekijöitä.

Palkkausjärjestelmään mahdollisesti tehtäviä muutoksia käsitellään vielä seuraavassa tapaamisessa, mutta ensi viikolla on tarkoituksena käsitellä myös muita teemoja.

JUKOlle yksi keskeinen tavoite on vaikuttaa määräaikaisten työsuhteiden suhteellisen suureen osuuteen yliopistoissa. Se on pitkäkestoinen ongelma, johon osapuolten tulisi pureutua yhteistyössä toden teolla viimeistään nyt.

Näyttää siltä, että palkankorotusten tasosta päästään neuvottelemaan vasta neuvottelu-urakan viimeisissä tapaamisissa. Yliopistojen työehtosopimus on voimassa tammikuun loppuun asti. Sen jälkeen alkaa sopimukseton tila, ellei uutta ratkaisua ole siihen mennessä saatu aikaan.

Neuvottelut jatkuvat 22.1.

Voit seurata JUKOn neuvottelutiedotusta ja muita uutisia myös Facebookissa ja Twitterissä. Lue lisää JUKOn neuvottelutavoitteista artikkelista ”JUKO haluaa selkeyttää yliopistojen työaikajärjestelmiä”.

Lisätietoja:

  • JUKOn yliopistoneuvottelukunnan varapuheenjohtaja Tarja Niemelä, p. 050 340 2725
  • JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo, p. 0400 419784.


Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on pääsopijajärjestö, joka edustaa yli 200 000 työntekijää kunnan, valtion, yliopiston ja kirkon sopimusaloilla. JUKO edustaa yliopistosektorilla yli 18 000 palkansaajaa. Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat JUKOn lisäksi Palkansaajajärjestö Pardia ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.