Ateneumin jäsentilaisuus sai myönteisen palautteen

10.6.2013

Tutkimusjohtaja Päivi Hovi-Wasastjerna kertoi tilaisuudessa Ateneumista akateemisena näyttämönä.
Cocktail-tilaisuus pidettiin Ateneumin valoa tulvivassa yläkerrassa.

Puheenjohtaja Maarit Valo otti kantaa Taideyliopiston professorikunnan asemaan.

"Taideyliopiston tulee pitää paremmin huolta professoreistaan"

 
Professoriliitto järjesti toisen kerran jäsentilaisuuden kesän kynnyksellä. Ateneumiin kokoontui toukokuun viimeisenä päivänä yli sata jäsentä puolisoineen. Vuosi sitten vastaava tilaisuus pidettiin konsertin merkeissä Musiikkitalossa. 
Avauspuheenvuorossaan Professoriliiton puheenjohtaja Maarit Valo piti mukavana, jos kesän kynnyksen tilaisuuksia voisi jo pitää perinteenä. Koska jäsenet olivat koolla taiteen merkeissä, Valo otti kantaa Taideyliopiston professorien asemaan.
-          Uuden Taideyliopiston tulee pitää parempaa huolta professorikunnastaan sekä palkkauksen että työsuunnitelmien kannalta. Taiteellisen työn tulisi mahtua professorin päivään.
-          Taideyliopiston professorikunnan ei pitäisi olla niin suurelta osin määräaikaista kuin se nyt on. Siihen on historialliset syynsä, joita pitää kuitenkin uskaltaa analysoida. Onko se enää tätä päivää?
Tutkimusjohtaja Päivi Hovi-Wasastjerna Aalto-yliopistosta kertoi kuulijoille Ateneumista akateemisena näyttämönä. Ateneumia voidaan pitää sekä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Kuvataideakatemian edeltäjänä.  
Linnan aarteet -näyttelyn kuraattori Erkki Anttonen kertoi Presidentinlinnan taideaarteista, jotka ovat nyt linnan peruskorjauksen vuoksi näytteillä Ateneumissa. Esillä on siis maalauksia, veistoksia, huonekaluja ja esineistöä, jotka eivät tavallisesti ole suuren yleisön nähtävillä.
Alustusten jälkeen vieraat saivat tutustua Linnan aarteet -näyttelyyn. Saleihin oli varattu keskusteluoppaita, joilta sai kysellä lisätietoja.
Jäsentilaisuus päättyi cocktail-tilaisuuteen. Yleisenä viestinä oli: hienoa, että liitto lisää jäsenten yhdessäoloa ja näistä pitää tulla perinne!

 
Teksti: Kirsti Sintonen
Kuvat: Milla Talassalo