Professorimatrikkeli

Professorimatrikkeli on digitaalinen palvelu. Painettu matrikkeli on julkaistu vuosina 2000, 2008 ja 2024.

Professorimatrikkeli sisältää tietoja professorikunnasta Turun vanhan akatemian perustamisesta eli vuodesta 1640 lähtien. Mukana ovat full professorit yliopistoista ja tutkimuslaitoksista, professorin urapolulla olevat sekä ne akateemiset johtajat ja tutkimuslaitosten johtajat, joilla on professoritausta. Matrikkelin tarkoituksena on tehdä näkyväksi professoreiden työtä ja merkitystä yhteiskunnassa kautta historian.

Tietojensa antaminen matrikkeliin on ollut vapaaehtoista. Niiden osalta, jotka eivät vuoden 2024 päivityksen yhteydessä ilmaisseet suostumustaan tietojensa julkaisemiseen, olemme julkaisseet vain kutsumanimen, sukunimen, syntymävuoden ja viimeisimmän professuurin. Näidenkin julkaiseminen on ollut mahdollista kieltää.

Digimatrikkelia voivat selata ja tietojansa päivittää liiton jäsenet ja ne henkilöt, joiden tietoja matrikkeli sisältää. Selaamiseen tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana. Jos tietosi ovat matrikkelissa, mutta et ole vielä rekisteröitynyt matrikkeliin, tai jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, voit pyytää toimistolta linkin, jonka avulla rekisteröityminen tapahtuu.

Jos haluat tilata painetun matrikkelin, ole yhteydessä liiton toimistoon osoitteeseen professoriliitto (at) professoriliitto.fi. Painetun kirjan hinta on jäsenille 100 euroa ja muille 250 euroa.

Kirjaudu Professorimatrikkeliin: