Tutkimus- ja innovaationeuvosto kokoontui ensimmäistä kertaa pääministeri Sipilän johdolla

8.9.2016

Tutkimus- ja innovaationeuvosto kokoontui 7. syyskuuta ensimmäisen kerran pääministeri Juha Sipilän johdolla. Neuvosto keskusteli kokouksessaan tutkimus- ja innovaatiopolitiikan tilannekuvasta sekä sopi kokoontuvansa seuraavan kerran lokakuussa päättämään neuvoston työohjelmasta.

Pääministerin johdolla toimiva tutkimus- ja innovaationeuvosto käsittelee valtioneuvoston apuna tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehittämiseen ja yhteensovittamiseen liittyviä kysymyksiä. Neuvoston toimikausi kestää eduskunnan vaalikauden ajan. Valtioneuvoston jäsenet toimivat neuvostossa enintään sen ajan, jonka he ovat valtioneuvoston jäseninä.

Neuvoston puheenjohtajana on pääministeri Juha Sipilä, varapuheenjohtajina toimivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja elinkeinoministeri Olli Rehn. Ministerijäsenenä toimii puolustusministeri Jussi Niinistö. Neuvoston jäseninä toimivat akatemiaprofessori Sirpa Jalkanen (Turun yliopisto), partner Ilkka Kivimäki (Inventure Oy), rehtori Liisa Laakso (Tampereen yliopisto), teknologiajohtaja Jyrki Ovaska (UPM Oyj) ja toimitusjohtaja Antti Vasara (VTT Oy).

Neuvosto päätti kokouksessaan kutsua pysyviksi asiantuntijoiksi valtiosihteeri Paula Lehtomäen (valtioneuvoston kanslia), kansliapäällikkö Jari Gustafssonin (työ- ja elinkeinoministeriö), kansliapäällikkö Anita Lehikoisen (opetus- ja kulttuuriministeriö), pääjohtaja Heikki Mannilan (Suomen Akatemia) sekä pääjohtaja Pekka Soinin (Tekes).

Lisätietoja:
- opetusneuvos, ryhmäpäällikkö Erja Heikkinen, p. 0295 330 101, opetus- ja kulttuuriministeriö
- ylitarkastaja Riina Vuorento, p. 0295 330 363, opetus- ja kulttuuriministeriö