Åbo Akademi: Henkilöstövähennykset hoidetaan eläkejärjestelyillä

5.3.2014

 

Åbo Akademin rehtori Jorma Mattinen on tänään, 5.3.2014, kertonut Åbo Akademin henkilökunnalle, että 3,2 miljoonan säästötavoite hoidetaan eläkejärjestelyillä ja rakenteellisilla toimenpiteillä.

Åbo Akademin hallitus päätti syksyllä 2013 neljän miljoonan euron säästöpaketista. Yt-neuvottelujen tuloksena muuhun kuin henkilöstöön kohdistuvien säästötoimenpiteiden kokonaissummaksi tarkentui 800 000 euroa, ja henkilöstökulujen säästötarpeeksi jäi 3,2 miljoonaa euroa. Hallitus korosti kokouksessaan 12.12.2013, että henkilöstökuluvähennykset tulee mahdollisuuksien mukaan tehdä hyödyntämällä eläkkeelle siirtymisiä.

Eläkkeellesiirtymismahdollisuuksien perusteellisen selvitystyön ja eläkkeeseen oikeutettujen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen voitiin todeta, että Åbo Akademi saavuttaa 3,2, miljoonan säästötavoitteen eläkejärjestelyillä 2014-2016 ja jatkamalla rakenteellisia toimenpiteitä.

- Olen tyytyväinen, että voimme välttää irtisanomiset, vaikka henkilöstön määrä todellisuudessa väheneekin, kun eläkkeelle siirtymisten lisäksi jatketaan tiukkaa rekrytointipolitiikkaa, sanoo rehtori Jorma Mattinen. Muutostyö jatkuu, meidän on tarkasteltava prosessejamme ja vahvistettava ydintoimintaamme. Åbo Akademin on oltava valmis siirtymään vahvempana tulevaisuuteen.

Lisätietoja:
Rehtori Jorma Mattinen, 0400 798 979

 

Åbo Akademin tiedote

YLEn uutinen