Uutiset ja tiedotteet
-
Yliopistojen työehtokiistan sovittelu alkoi torstaina
Tampereen yliopistossa alkaa vuorokauden kestävä lakko 7. toukokuuta, jos ratkaisua palkankorotuksista ja opetustuntikatosta ei löydy ennen sitä.
Julkaistut: -
Toinen sovintoesitys valtion henkilöstön palkkakiistaan
Osapuolilta on pyydetty vastausta maanantaihin 28. huhtikuuta kello 20:een mennessä. Jos ratkaisua palkoista ei saada ennen sitä, edessä on kolmas lakkoaalto. Valtion työmarkkinalaitos on pyytänyt koolle virkariitalautakunnan, joten mahdollinen lakko siirtyy.
Julkaistut: -
Arvostusta tutkimusperusteiselle koulutukselle
Professoriliitto jakaa pääministeri Orpon hallituksen kanssa saman huolen talouskasvun puutteesta. Oma huolemme liittyy siihen, että yliopistojen työehtosopimusneuvotteluissa on kadonnut ymmärrys asioiden oikeista mittasuhteista. Vientialojen palkkalinjan mukainen yleiskorotus yliopistoyhteisölle ja sen professorikunnalle, joka vastaa per…
Julkaistut: -
Professoriliiton valtuuston puheenjohtaja Jukka Pellinen esittäytyy
Jukka Pellinen aloitti liiton valtuuston puheenjohtajana 1.1.2025.
Julkaistut: -
Yliopistojen työehtoneuvottelut jumiutuivat – lakkovaroitus Tampereen yliopistoon
Yliopistojen 35 000 palkansaajan työehtosopimuksesta ei ole saavutettu ratkaisua. Neuvotteluja on käyty tiiviisti helmikuun alusta ja sopimuskausi päättyi maaliskuun lopussa. Neuvottelujen vauhdittamiseksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Ammattiliitto Pro jättivät Tampereen yl…
Julkaistut:
Professoriblogi
-
Osaamisen hinta
Kirjoitin Professoriblogiin osaamisen huoltovarmuudesta 28.3.2022 hetki sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Tuolloin totesin oman organisaationi VTT:n syntyneen 16.1.1942 sota-ajan tarpeisiin. Näin kolme vuotta myöhemmin osaamisen huoltovarmuuden vaatimukset eritoten sota-ajan tarpeisiin ovat kasvaneet. Sotaan varaudutaan ja sitä …
Julkaistut: -
Akateemista vapautta tulee vahvistaa
Tuoreen selvityksen mukaan akateeminen vapaus on heikentynyt paitsi maailmanlaajuisesti, myös meillä Suomessa. Selvityksessä käytetty akateemisen vapauden indeksi (Academic Freedom Index, AFI) arvioi akateemisen vapauden tasoa eri puolilla maailmaa muun muassa tutkimuksen ja vapauden indikaattorilla. AFI kattaa tällä hetkellä 179 maata ja…
Julkaistut: -
Talouskasvun tutkimusperusteisuudesta, taloudellisista kannusteista ja oikeasta resurssoinnista
Keski-Suomen kauppakamari järjestää tällä viikolla Vaikuttajafoorumin, jonka aiheena on kilpailukyky. Viime vuosina monet työryhmät ja arvostetuimmat taloustieteilijämme ovat miettineet keinoja Suomen talouskasvun vauhdittamiseksi. Aikaamme kuvaa yhteinen huoli keinojen löytämiseksi elintasomme ja suomalaisen elämäntavan ylläpitämiseen. P…
Julkaistut: -
Suomalaisten yliopistojen erikoisuus on professoreiden laaja opetustehtävä
Akateemisen profession työ ja sen muutos on kestoaiheena esillä keskusteluissa korkeakulutuksesta. Juuri nyt keskustelu ja työmarkkinapaineet kohdistuvat erityisesti muutokseen opetuksessa ja sen mittaamisessa, kuten sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa tuoreessa blogissaan toi esille. Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom on tu…
Julkaistut:


Member+ – vaihtuvia jäsenetuja
Member+ tarjoaa ajankohtaisia etuja akavalaisten ammattiliittojen jäsenille sekä heidän perheenjäsenilleen.


Acatiimi
Acatiimi on Professoriliiton, Tieteentekijöiden ja Yliopistojen opetusalan liiton YLL:n jäsen- ja sidosryhmälehti. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa.