Professoriliitto mukana tukemassa lasten ja nuorten tiedekerhotoimintaa

13.10.2017

TIEDOTE 13.10.2017

HETI JULKAISTAVISSA

 

 

Professoriliitto mukana tukemassa lasten ja nuorten tiedekerhotoimintaa

 

Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi LUMA-keskus Suomi järjestää yhdessä tiedekerhohankkeeseen valittujen koulujen ja päiväkotien kanssa StarT-kerhoja, jotka tukevat lasten ja nuorten tiede- ja teknologiakasvatusta. Professoriliitto on mukana tukemassa tiedekerhotoimintaa.

StarT-tiedekerhotoiminta alkaa eri puolilla Suomea marras-joulukuussa 2017.

Professoriliiton jäsenet voivat toimia tutkimusryhmänsä kanssa StarT-tiedekerhojen kummeina. Kummi voi halutessaan esimerkiksi vierailla kerhossa tai kutsua kerholaisia seuraamaan oman alansa tutkimusta. Kummi voi olla myös muilta kuin matematiikan, luonnontieteiden tai teknologian tieteen aloilta. Tiedekerho voi toimia professorin omassa entisessä päiväkodissa tai lähikoulussa tai LUMA-keskus Suomen hankkimassa kohteessa.

- Suomessa tehtävän tutkimuksen tulevaisuus on tämän päivän lapsissa. On tärkeää, että me professorit edistämme tieteestä innostunutta ilmapiiriä, joka ohjaa lapsia ja nuoria uteliaaseen havainnointiin ja rohkaisee uuden tiedon soveltamiseen, toteaa Professoriliiton varapuheenjohtaja Jouni Kivistö-Rahnasto.

Tiedekerhoja voidaan perustaa myös korkeakouluihin. Helsingin yliopistossa Kemianluokka Gadolinissa alkaa kemiaa ja taidetta eheyttävä tiedekerho. Sen kummiksi on lupautunut Kemianlaitoksen johtaja professori Heikki Tenhu sekä LUMA-keskus Suomen johtaja professori Maija Aksela, jolla on 30 vuoden kokemus tiedekerhotoiminnasta.

LUMA-keskus Suomi on kahdentoista yliopiston verkosto, joka vahvistaa ja edistää yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä toimivien LUMA-keskusten toimintaa. LUMA-keskus Suomen tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian harrastamiseen ja opiskeluun sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.

 

StarT-kerhoista lisätietoa löytyy osoitteesta: http://start.luma.fi/

Ilmoittautumislomake professorikummeille löytyy täältä.

Hakulomake kerhoille löytyy täältä.

 

LISÄTIETOJA:

varapuheenjohtaja Jouni Kivistö-Rahnasto (Professoriliitto), 045 657 5757;

professori, johtaja Maija Aksela (LUMA-keskus Suomi), 050 514 1450