Työnantaja runnoo yliopistojen palkkausjärjestelmän uudistamista

23.1.2018

Palkansaajajärjestöt ja työnantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat maanantaina 22.1. neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta.

Tapaamisessa palkansaajat vastasivat työnantajan palkkausjärjestelmää koskevaan uusimpaan ehdotukseen. Työnantaja haluaa edelleen siirtää palkanmuodostusta enemmän paikalliselle tasolle. Palkansaajat esittivät palkkausjärjestelmän kehittämistä rauhallisemmin. Seuraavassa tapaamisessa todennäköisesti selviää, voidaanko valmistelua palkkausjärjestelmän uudistamiseksi enää jatkaa.

Palkansaajien pöytään tuomien ehdotusten käsittelylle on toistaiseksi löytynyt vähän aikaa. Tekstimuutosten kokonaisuudesta tulisi päästä jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen ennen kuin keskustelu palkankorotuksista voidaan aloittaa.

Yliopistojen työehtosopimus on voimassa tammikuun loppuun. Sen jälkeen alkaa sopimukseton tila, ellei uutta sopimusta ole siihen mennessä saatu aikaan.

Neuvottelut jatkuvat 25.1.

Voit seurata JUKOn neuvottelutiedotusta ja muita uutisia myös Facebookissa ja Twitterissä. Lue lisää JUKOn neuvottelutavoitteista artikkelista ”JUKO haluaa selkeyttää yliopistojen työaikajärjestelmiä”.

Lisätietoja:

  • JUKOn yliopistoneuvottelukunnan varapuheenjohtaja Tarja Niemelä, p. 050 340 2725
  • JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo, p. 0400 419784


Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on pääsopijajärjestö, joka edustaa yli 200 000 työntekijää kunnan, valtion, yliopiston ja kirkon sopimusaloilla. JUKO edustaa yliopistosektorilla yli 18 000 palkansaajaa. Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat JUKOn lisäksi Palkansaajajärjestö Pardia ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.