Uudet verkkosivut, olkaa hyvä

Kirjoittanut

Leena Kurkinen

Kommentit (0)

Professoriliiton uudet verkkosivut on juuri julkaistu. Sivuston ulkoasu sekä sivuston taustalla oleva julkaisujärjestelmä ovat uudistuneet, mutta sisältö on professoreille räätälöityä, kuten aiemminkin. Uudesta palvelusta löytyvät edelleen muun muassa liiton uutiset ja lausunnot, työsuhdetietoa, liiton jäsenedut sekä Professoriblogi, jossa otetaan kantaa yliopistojen ja tutkimuslaitosten ajankohtaisiin asioihin.

Uuden sivuston johtotähtenä on ollut selkeys. Rakenteista on pyritty tekemään loogisia ja sisällöistä helposti löydettäviä. Uusi ulkoasu on moderni, mutta rauhallinen. Pääpaino on asiassa, ei visuaalisessa kikkailussa.

Koska professorikunta kansainvälistyy, erityistä huomiota on kiinnitetty sivuston kieliversioihin. Yksittäiseltä suomenkieliseltä sivulta pääsee suoraan englannin- tai ruotsinkieliselle sivulle, jos sellainen on olemassa. Kaikki keskeisin sisältö on palvelussa kolmella kielellä, mutta koko uutisvirtaa emme valitettavasti pysty tarjoamaan englanniksi ja ruotsiksi.

Sivustolla on satsattu myös tietoturvaan. Luottamushenkilöiden sivuille kirjautuminen on uusilla sivuilla kaksivaiheinen. Käyttäjätunnuksena toimivan jäsennumeron ja salasanan lisäksi järjestelmä lähettää jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen varmistuskoodin, joka syötetään sivuille kirjautumisvaiheessa. Myös sivuston ylläpitäjillä on kaksivaiheinen tunnistautuminen. Ensi vuonna sivuston jäseneksiliittymislomakkeelle on tarkoitus lisätä pankkitunnistautuminen.

Tekoäly kehittyy tällä hetkellä huimaa vauhtia. Liiton verkkopalvelun sisällöt ovat edelleen kuitenkin ihmisten kirjoittamia. Sen sijaan kuvissa on hyödynnetty tekoälyä, ja suurin osa sivuston kuvista on tehty Midjourney-tekoälysovelluksella.

Uusi sivusto on ollut iso ja intensiivinen ponnistus, ja sinne mahdollisesti jääneet virheet korjataan. Verkkosivusto ei myöskään koskaan ole valmis, joten sitä myös kehitetään tulevina vuosina. Kommentteja sivustosta voi lähettää allekirjoittaneelle osoitteeseen leena.kurkinen (at) professoriliitto.fi.

Kirjoita vastaus tai kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.